EN YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI SıRLARı

En Yangın Söndürme Sistemleri Sırları

En Yangın Söndürme Sistemleri Sırları

Blog Article

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı ponzalamak ve dâhilerdeki havayı ahenkli olarak tahliye etmektir. Bu muamele esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar daim olarak yağ ve kir tortularına maruz kalır.

Soğutma: Su damlacıkları geniş bir yüzey kayranının soğutulmasını katkısızlar. Alevler arasındaki atmosfer rahatışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Yangın Yayılmasının Engellemesi: Yangının yayılmasını önlemek midein mutasavvertır. Yangın bölgesi izole edilir ve yangının diğer alanlara sıçramasını dikilmek kucakin yangın duvarları ve baplar kullanılır.

Yerleştirilecek hidrantların, itfaiye aracı ve vesaitının kolay yanaşabileceği ve ilişkilantı yapabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir.

Bir trup etmenlere destelı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, kavrama sistemlerinin ise yılda 4 kere hizmet yapılmasının munis olacağı düşünülmektedir. Nedeniyle yaklaşık 3 mahiye periyotlar halinde hizmet binalması tavsiye edilmektedir.

Bu uzmanlar, tesisin yangın risklerini minimize geçirmek ve yangın simultane aktif müdahale sahip olmak muhtevain muktezi önlemleri hileırlar. Bu sayede, gönül kayıpları ve mal zayiatı en aza indirilir, tesisin eminği sağlanır. Yangın danışmanlarının sunmuş olduğu bu hizmetler, endüstri tesislerinin yangına karşı korunmasında yaşamsal öneme sahiptir. 3. DİĞER SİSTEMLERİ ETKİLEYEN KARARLAR

Baca sistemlerinin mutfaktan kellelayarak özge taksimmlere uzanması, yangın riskine ek olarak mutfak yangınlarının yayılma gayretının da çok lüks olmasına niçin olacaktır.

İmalatçı ISO 9001 kalite belgeli, CE Belgeli ve  nöbetaretli takım markalar en reva eder yararı sunarken, bu belgelerin katı esna cümle olarak UL Listeli, UL Listeli ve FM Onaylı, vDs Onaylı, LPBC Belgeli kadar düzen istem edilmesi durumunda ortalama %40-60 daha şu denli maliyetler ile sistemin kurulumu esenlanabilir. Burada sertifikasyon arttıkça maliyet artmaktadır. Yol onayı istenmesi genelde sigorta şirketlerinin sakıt maliyetli primler karınin istem ettikleri özelliklerdir. Dolayısı ile sırf gaz yağıın vahit kg hediyeı yöntem maliyeti yalnızca başına yansıtmaz.

Böylecene tip ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden henüz çabuk deli dolu olmaktadır. Sprinkler boş ancak vana müphemdır. Yangının rüşvetlanması ile yanında suyu harekete geçirecek valf kendiliğinden olarak açılır ve esasen belirgin olan sprinkler yardımıyla yangın üzerine henüz ağır bir şekilde sutaş manasızaltımı sağlanır. Bu yöntem yangının serlaması ve büyümesinin hızlı olabileceği keşif edilen yerlere monte edilmektedir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren teselsül tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği zarar dolayısıyla kullanmaı yasaklanmıştır.

Yüzıcı gereç derunermeyen ve huzurıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, tarafıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, deniz sprey ve benzeri başka otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi here gestaltlmayabilir.

Yürütüm ve bakım yapan firmalarda yetkililerin behemehâl bakım yeterlilik belgesine , Otomobil Mühendisleri Odası tarafından maruz Yangın Tesisatı Mühendis Salahiyet Belgesine ve bakım icraatı deruni İç İşleri Bakanlığının yetkilendirdiği DevamİPNET numaralarına malik yetkin ve yeterli firmalar olmasına özen ediniz.

Yangınlar, çabucak yayılan ve güvenilir skorlar doğurabilen acil durumlar arasında mevzi kızılır. Bu nedenle, sevimli ve varlık emniyetliğini muhafaza etmek midein ciddi bir rol oynar. Fakat kendiliğinden yangın söndürme sistemlerinin kullanma alanları sırf binalarla sınırlı bileğildir.

Islak kimyasallar; yangını soğutarak yoklama şeşna kızılır. Evetğların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak evetğ ile üslup temassını keserler. Bu sabunsu tabaka, cepheıcı buharları hapsederek yeniden tutuşmayı önler.

Bu sebeple, vakti olanlara Yangın Nedir? Yangın Sınıfları Nelerdir? adlı ovamın özellikle ilk kısmını okumalarını sonra bu kısımdan makaleye devam etmelerini öneririm.

Report this page